Ши Жу, Улун
"Кам'яне Молоко" - ремейк старовинного сорту часів династії Південна Сун (XIII ст.).
Технологічно це був інший чай, пресований (різновид знаменитих «Млинців Дракона і Фенікса»), який виготовляли в горах Уїшань в імператорських печах-жарівнях і постачали до двору до столиці. Після переходу до виробництва розсипних чаїв у династію Мін (XIV ст.) «Ши Жу» надовго зник з ужитку, поки хвиля інтересу до давньої чайної культури не відродила його до нового життя на початку століття ХХI – що видозмінився, але не втратив свого воістину імператорського достоту. . «Ши Жу Юнь Лун» зроблено у чайному господарстві «Юнь Лун» (Дракон Хмар). У процесі обробки пройшов через сильну ферментацію та високий вогонь.
У сухому вигляді – середнього розміру вигнуті джгутики темно-бордового листя. Аромат теплий, хлібно пряний, з квітковою ноткою. Настій прозорий, каштанового відтінку.
Букет готового чаю вогненний, яскравий, хлібно-пряний з нотками екзотичних смол, кавових зерен та пісочного печива. Аромат теплий, глибокий, проникливий.
Смак щільний, м'який, шовковистий, солодкуватий з кислинкою сухих ягід, тонкою гіркуватістю та нюансами спецій. Соковитий, об'ємний післясмак.
Заварювати окропом 95-100 ° С в чайнику для сильно-ферментованих улунів з пурпурової пористої глини або в гайвані. Пропорція заварювання до води 6-7 г на 100 мл. Пити протокою із поступовим збільшенням експозиції. Витримує 8 заварювань.
Чудовий церемоніальний чай для холодної пори року. Енергетичний заряд, що міститься в ньому, трансформується у відчуття тепла, спокою та внутрішнього комфорту.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Чай Улун |
Склад чаю | Моночай |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Форма випуску | Розсипний |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Додаткова обробка | Обсмажування |
Упаковка | Дой-пак |
- Ціна: 77 ₴/10 г.